Αρχείο ημέρας 30 Μαρτίου 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ-ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου η Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης ΠΕ Κοζάνης κ. Φίλιου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Βοΐου και τον Διευθυντή κ. Καλογερίδη οργάνωσαν στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο την Τετάρτη 22-3-2023  «Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών των δημοτικών σχολείων Σιάτιστας».

Την πρόσκληση συμμετοχής στην προγραμματισμένη δράση λάβαμε  με το υπ΄αριθμ΄ πρωτ. 1570/16-3-2023 έγγραφο της Δ/νσης ΠΕ Κοζάνης, ενώ η κ. Φίλιου σε συνεργασία με τον κ. Καλογερίδη φρόντισαν για την προσφορά στο σχολείο κάνσον χαρτονιών, τριών κουτιών μαρκαδόρων και του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Το μυστικό βιβλίο  του Μπλε Κύκλου» για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και για τη δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών.

Εικαστικά έργα δημιούργησαν πολλές τάξεις (Β, Γ, Δ, Στ1 και Στ2).

Η τάξη Ε2 με  την επιμέλεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του τμήματος κ. Δούβλου Μιχαήλ δημιούργησε μια υπέροχη ταινία με ενδιαφέρον σενάριο και έξυπνη σκηνοθεσία  με τίτλο «Νερό στο Βόιο: Δικαίωμα και υποχρέωση» που συμπυκνώνει τον σχετικό προβληματισμό για τη σπατάλη του πολύτιμου θησαυρού και  πολλές απλές συμβουλές από τα παιδιά για την εξοικονόμηση νερού.  Νερό στο Βόιο: Δικαίωμα και υποχρέωση – 1ο Δημ. Σχολ. Σιάτιστας – Ε2΄ τάξη – YouTube

Η Δράση ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού υλοποιήθηκε στο ιστορικό Τραμπάντζειο σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

8.45-10.50 για τα παιδιά των τάξεων Α΄, Β΄και Γ΄ και

11.00-13.00 για τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε, και Στ΄.

Η δράση περιλάμβανε προβολή υλικού βασισμένου στο βιβλίο «Το μυστικό βιβλίο  του Μπλε Κύκλου» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό ως πολύτιμο αγαθό,  την αναγκαιότητα εξοικονόμησής του,  τη σωστή διαχείριση των υδάτων, κι ακόμα εικαστική έκφραση και δημιουργία από τα παιδιά  και στο τέλος  την προβολή της ταινίας της Ε2 τάξης και του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Δούβλου.

Κάποιες από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές των σχολείων του Βοΐου για τη δράση αυτή  ή στη διάρκεια της δράσης αυτής δημοσιεύονται στο πάντλετ της κ. Φίλιου Δήμητρας, της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων.

22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού (padlet.com)

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Τρίτη 21-3-2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη φετινή παιδική θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και συγκεκριμένα το έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», το οποίο αναφέρεται στις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας,  της συνεργασίας, του σεβασμού της διαφορετικότητας κι ακόμα στην αναγκαιότητα  της ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας με στόχο την αυτοπραγμάτωση.

Επίσης τα παιδιά είχαν επιτέλους την ευκαιρία μετά από τη μακρά  περίοδο της πανδημίας να χαρούν μια οργανωμένη επαγγελματική θεατρική παράσταση στη μεγάλη αίθουσα τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και να διαπιστώσουν πως  ένα άρτιο αισθητικά θεατρικό  αποτέλεσμα προκύπτει από την αυτοπειθαρχία,  τον αυτοέλεγχο, τη συνεργασία και την υπευθυνότητα που καλλιεργεί  η θεατρική αγωγή.

Συνοδοί των παιδιών ήταν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

που κάλυψε το κόστος μεταφοράς των παιδιών με  λεωφορεία

του ταξιδιωτικού γραφείου For you του ΚΤΕΛ Κοζάνης. Έτσι τα παιδιά κατέβαλαν μόνο το κόστος του θεατρικού εισιτηρίου των 5 ευρώ.