Αρχείο ημέρας 6 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Νεάπολη Βοΐου και στην Καστοριά

IMG_20211201_093408

Μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Σάκη Χασιώτη και κ. Μιχάλη Δούβλο.

Πρώτος προορισμός το τυπογραφείο «Σεριστατίδης – Λαμπρόπουλος» στη Νεάπολη, όπου οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν πολύ φιλόξενα τα παιδιά, παρ΄ όλο τον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, λόγω Χριστουγέννων. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση σε διάφορους χώρους του τυπογραφείου και δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διαπιστώσουν από μόνα τους το «ταξίδι» ενός βιβλίου μέχρι να φτάσει στη βιβλιοθήκη μας. Πέρασαν από την αίθουσα του γραφίστα, παρατήρησαν τα επαγγελματικά μηχανήματα εκτύπωσης, χρωματισμού των σελίδων, κοπής του χαρτιού και βιβλιοδεσίας. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τυπογραφείο τυπώθηκε το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον» του Μιχαήλ Παπαγεωργίου από τον Δήμο Βοΐου και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την «πορεία» του, μέχρι να φτάσει στα χέρια τους, από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Χρήστο Ζευκλή. Λίγο πριν την αναχώρηση, οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου είχαν κι ένα κέρασμα για τα παιδιά.

Επόμενος προορισμός η Καστοριά και το ενυδρείο της πόλης. Μια ψυχαγωγική επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, όπου μαθητές και μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν, παρατηρώντας ψάρια και άλλους υδρόβιους οργανισμούς γλυκού νερού (ποταμών, λιμνών).

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του τυπογραφείου «Σεριστατίδης – Λαμπρόπουλος» στη Νεάπολη Βοΐου και του ενυδρείου Καστοριάς για τη ζεστή φιλοξενία τους καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων της εκδρομής.

Τηρώντας το πρωτόκολλο και όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα δευτεράκια του σχολείου μας χάρηκαν λίγο διαφορετικά την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη και μέσα στη ζοφερότητα των εποχών εξωτερίκευσαν αγνά συναισθήματα χαράς, που μόνο ελπίδα μας δίνουν.

«Μη με ξυπνάτε, ζω ένα όνειρο»… Α., 8 χρόνων στο λεωφορείο κατά τη μετακίνηση στην Καστοριά.

IMG_20211201_093820_1 IMG_20211201_094444 IMG_20211201_094621_1 IMG_20211201_095433_1 IMG_20211201_110038 IMG_20211201_110315 IMG_20211201_110549 IMG_20211201_111506 IMG_20211201_111626

Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές

01

Τη χριστουγεννιάτικη έκθεση της δομής εκπαίδευσης και φροντίδας ΑμεΑ «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» στηρίζουν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Εν όψει των Χριστουγέννων, έρχονται σε επαφή με την έννοια του εθελοντισμού κι ως μικροί εθελοντές, μαθαίνουν να προσφέρουν κάτι με τη θέληση τους, χωρίς να ζητάνε αντάλλαγμα.

Στηρίζουμε τη δομή ΑμεΑ που εδρεύει στη Νεάπολη Βοΐου, του δήμου μας, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από κάτι δικό μας. Με φύλλα από τον πλάτανο της αυλής του σχολείου μας. Οι μικροί εθελοντές – καλλιτέχνες, αφού τα χρωμάτισαν λευκά, ασχοληθήκαν με την τεχνική decoupage, τη ζωγραφική σε χαρτί και τη ζωγραφική με τέμπερες σε ύφασμα. 29 πλατανόφυλλα, 29 «διαφορετικά» χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χέρια των παιδιών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» (υποενότητα «Εθελοντισμός, διαμεσολάβηση»).

Η δομή επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο στήριξης ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Τα δευτεράκια μας, ως εθελοντές, ανοίγουν γέφυρες και βάζουν το δικό τους χεράκι βοηθείας…

02 03 04

05 06 07 08 09 10 11

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

ευχαριστεί θερμά

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας

και συγκεκριμένα τις κυρίες: Πάικου Νίνα, Δαϊναβά Αντιγόνη, Νεράντζη Σουλτάνα και Νταλαμήσιου Ευαγγελία,

που από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και την αποχώρησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο με τις εκλογές νέου ΔΣ στις 22-10-2021 προμήθευσαν το σχολείο με μεγάλη ποσότητα αθλητικού υλικού, ώστε κάθε τμήμα να διαθέτει το δικό του αθλητικό υλικό, σύμφωνα με τις υγειονομικές συστάσεις, αρκετό εκπαιδευτικό υλικό (πρόπλασμα ανθρώπινου σώματος 50 εκ, δύο υδρόγειες σφαίρες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, έξι (6) μεγάλα επιτοίχια σετ γεωμετρικών οργάνων για τοποθέτηση στους τοίχους των τάξεων, νέα σημαία για τον ιστό της σχολικής μονάδας (της οποίας η έπαρση έγινε στις 25-10-2021), ένα φορητό ηχοσύστημα μπαταρίας, ένα μηχάνημα για καθαρισμό των προαυλίων από τα φθινοπωρινά φύλλα (φυσητήρα-απορροφητήρα φύλλων) ΝΑΚΑΥΑΜΑ 2600 watt, έναν μεγάλο πίνακα φελλού και έναν μαγνητικό, καθώς και για την κάλυψη των δαπανών της πρόσφατης διδακτικής επίσκεψης της Στ΄τάξης στο ΚΠΕ Γρεβενών και στην επετειακή έκθεση «Αγώνες για την Ελευθερία» και της διδακτικής επίσκεψης της Β΄τάξης στο τυπογραφείο Σεριστατίδη-Λαμπρόπουλου στη Νεάπολη και στο Ενυδρείο Καστοριάς (με το εισιτήριο εισόδου).

***

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας

ευχαριστούν θερμά

τις αξιότιμες κυρίες: Πάικου Νίνα, Δαϊναβά Αντιγόνη, Νεράντζη Σουλτάνα, Νταλαμήσιου Ευαγγελία, αλλά και την κυρία Mάνιου-Μπόραβου Βασιλική (που αποχώρησε νωρίτερα) που αποτέλεσαν για σειρά ετών το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας μέχρι 22-10-2021, οι οποίες εργάστηκαν με εντυπωσιακή προθυμία κι αυταπάρνηση για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου α) καλύπτοντας τις δαπάνες εκπαιδευτικών εκδρομών και διδακτικών επισκέψεων των παιδιών σε ΚΠΕ, στο ΔΗΠΕΘΕ, στο ΕΚΦΕ, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στις μορφωτικές δράσεις του σχολείου, β) οργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις σχετικές με έθιμα και παραδόσεις και ποικίλες εκπλήξεις χαράς για τα παιδιά και γ) ανταποκρινόμενες πάντα άμεσα στις προτάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, διατηρώντας άριστη συνεργασία με αυτόν.

***

Η Δ/ντρια, το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον μορφωτικό σύλλογο Μαρκίδες Πούλιου για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου με οχτώ αντίτυπα του εξαιρετικού φωτογραφικού λευκώματος της κ. Παπαναούμ Καίτης «Σιάτιστα Περιπλάνηση στο χθες και στο σήμερα».

***

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν θερμά τον κ. Ψημμένο Νικόλαο, τον κ. Σπύρου Αθανάσιο, τον κ. Μπόντα Γεώργιο και τον κ. Δίκο Στέργιο για τη συνεχή μέριμνά τους για τον εμπλουτισμό του αρχείου του σχολείου.

***

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Βοΐου για την ανατύπωση του Αλφαβητικού Βιβλιαρίου του Μιχαήλ Παπαγεωργίου του Σιατιστέως που τυπώθηκε στη Βιέννη το έτος 1766 και τη διανομή αντιτύπων του στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης της σχολικής μονάδας, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από τη Μεγάλη Επανάσταση.

***

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Βοΐου στα αιτήματά μας για απολύμανση των χώρων του διδακτηρίου, αλλά και για την άμεση διάθεση σελφ τεστ αποκλειστικά για διαδικασίες ιχνηλάτησης στις περιόδους έλλειψης και καθυστέρησης προμήθειας από τη Δ/νση ΠΕ.

***